2 PIEȚE DE CRĂCIUN PE CARE SĂ LE VIZITEZI IARNA ACEASTA

Știi că se apropie Crăciunul în Europa când pe străzi începe să miroasă a migdale prăjite, a ciocolată caldă și a vin fiert, oraşele se îmbracă în lumini de sărbătoare, iar localnicii se pregătesc de musafiri, pregătindu-și surprizele cu care să îi întâmpine pe călători în piețele de Crăciun organizate în fiecare iarnă.

Dacă nu ai trăit încă experienţa unei piețe de Crăciun în Europa, ai șansa anul acesta de a-ți rezerva un city break memorabil în două din cele mai faimoase orașe de pe bătrânul continent. Hai să le vizităm împreună astăzi, virtual, pentru ca tu să știi la ce să te aștepți când vei ajunge acolo.

Berlin

Targ de Craciun Berlin

Piețele de Crăciun din Berlin își deschid porțile în jurul datei de 25 noiembrie și umplu orașul cu aroma preparatelor tradiţionale, cu coruri de colinde cântate de copii, cu pomi de Crăciun împodobiți cu fast și mai ales cu o atmosferă de sărbătoare extraordinară.

Germania este pe primele locuri atunci când vine vorba despre piețele tradiţionale de Crăciun, căci ele se organizează mai peste tot pe cuprinsul țării.
Iată cum ai putea să îți petreci un city break la Berlin:

  • Vizitezi în timpul zilei câteva dintre cele mai importante obiective turistice, istorice și culturale din oraş: Insula Muzeelor, Zidul Berlinului, Alexanderplatz, piețele de vechituri, parcul Mauerpark etc.
  • Alegi să faci un tur privat și să iei una dintre Rutele Alternative prin Berlin alături de ghizii locali, pentru a gusta farmecul orașului dintr-o perspectivă nouă, mai puţin cunoscută. Astfel de tururi includ galerii de artă, străduțe comerciale, case memoriale, baruri și cafenele cochete, statui și monumente inedite, un tur al celor mai cunoscute berării, o vizită la o distilerie, etc.
  • Te plimbi la pas și absorbi toate frumusețile pe care ți le oferă orașul la fiecare colț de stradă, încerci preparate culinare tradiţionale și te pregătești pentru magia pe care o vei trăi seara într-una din piețe.

Poți vedea aici și alte idei de a-ți petrece un city-break de neuitat în Berlin, mai ales că orașul este celebru pentru diversitatea posibilităților de distracție pe care le oferă tinerilor, atât în timpul zilei, cât și în timpul nopții.

Serile ți le poţi petrece vizitând și bucurându-te de faimoasele piețe: Weihnachtszauber (Piața Gendarmenmarkt) și Piata Berliner Weihnachtszeit (pe lângă Alexanderplatz).

Pentru suveniruri și cadouri de Crăciun artistice și unele chiar personalizate, îți recomandăm și Advent Artist Station (de lângă Mexicoplatz) unde vei găsi bijuterii, obiecte de artă unicat și alte minunății produse de artiști în propriile studiouri și galerii. Obiecte handmade, pictură, sculptură, podoabe – o colecție în aer liber de artă care va fi pe gustul celor aflaţi în căutarea unor cadouri unice, exclusiviste.

Oriunde vei alege să îți bucuri ochii și sufletul, piețele de Crăciun din Berlin sunt în fiecare an altfel, însă mereu surprinzătoare.

Praga

Targ de Craciun Praga

Capitala Cehiei este un oraș prin definiție romantic, plin de farmec, cu un aer medieval neîntrecut și o putere de atracție de neegalat. Perfect pentru o excursie în cuplu sau pentru un city break de trei zile cu familia, Praga te îmbie cu valorile ei culturale și istorice pe care le poți vizita în timpul zilei și cu piețele de Crăciun care seara se îmbracă în haine de sărbătoare. De pe 1 decembrie până pe 6 ianuarie, întregul oraș sărbătorește magia sărbătorilor de iarnă, cu piețe de Crăciun care se întrec în fast și frumusețe.

Iată câteva idei despre cum ți-ai putea petrece un city break fabulos de sărbători în Praga:

  • Începe-ți ziua cu o vizită și o plimbare în centrul istoric al orașului, simbol al perfecțiunii arhitecturale, al romantismului atemporal și al frumuseții elegante, care îți taie respirația. Aici nu trebuie să ratezi Hradcany, Castelul din Praga cu faimoasa catedrală Sf. Vitus, Podul Carol, „Golden Lane“ – strada de aur (intrarea e liberă după ora 16.00), zona boemă a orașului (bogată în artă stradală, cafenele cochete, galerii de artă, magazine de suveniruri și restaurante cu bucate tradiţionale), Ceasul Astronomic și Piața Primăriei.
  • Dacă vremea îți permite, fă o plimbare pe aleile care duc spre vârful Colinei Petrin, pentru o panoramă superbă și câteva momente de relaxare.
  • Vechiul Palat Regal este un obiectiv turistic de sine stătător, care merită tot timpul tău, căci este încărcat de istorie. Dacă vreți să vă simţiţi ca o familie regală din vechime, urcați pentru a privi panorama asupra întregului oraş de la ferestrele de pe care priveau de sus regii și reginele trecutului praghez.
  • Arta nouă pragheză: dincolo de arta clasică pe care o vei vedea în muzee și palate, arta avangardistă a Pragăi te așteaptă aproape la fiecare colț de stradă. Un obiectiv interesant pe care nu îl ratează nimeni este Zidul lui John Lennon – un adevărat loc de pelerinaj pentru toți cei care sunt uniți în dorința lor de libertate, democrație, pace și justiție socială. Dincolo de acest simbol al luptei împotriva comunismului și a regimurilor totalitare în general, ai la dispoziție lucrările lui David Cerny, faimos sculptor praghez care a transformat Orașul de Aur într-o legendă a artei urbane.

Praga se vizitează destul de repede, iar dacă centrul vechi este cel care te fascinează cel mai mult ai noroc, căci aleile principale duc către una din nenumăratele piețe de Crăciun de aici.Cele mai cunoscute, mai vizitate și mai fascinante dintre acestea sunt cea din Orașul Vechi, din Piața Wenceslas, din Piața Republicii, Piața Havel (de pe Insula Kampa) sau cea din fața Bazilicii Sf. Gheorghe de pe domeniul Castelului Praga.Piețele de Crăciun din Praga sunt iubite nu numai pentru spectacolele și concertele lor de Crăciun, luminile de sărbătoare, brazii împodobiți sau sutele de tarabe cu suveniruri și cadouri.

În Praga nu poți trece printr-o piață de Crăciun fără să deguști toate bunătățile locale, care îți vor lăsa gura apă și te vor îmbia să le încerci. Nu rata șuncile prăjite deasupra focului, cârnații ce sfârâie pe grătar în fața ta, clătitele sau celebrele foietaje Trdelník, fierbinți, preparate în fața ta și acoperite cu un strat de zahăr ca o boare de zăpadă.

Desigur, cârnații, frigăruile și șuncile la proțap merg cu o bere pragheză tradiţională, așa că înarmează-te cu poftă de mâncare, căci Praga nu te va lăsa să pleci până nu îi vei gusta mâncărurile preferate.

Dacă mergi cu copiii, nu rata cel mai important brad de Crăciun din Praga – cel din piața Orașului Vechi – un brad adus în fiecare an din adâncul pădurilor Bohemiei și decorat în fiecare an în adevărate spectacole de lumini. Cei mici se vor bucura și de adăposturile pentru animale din această piață, unde vor putea mângâia și interacționa cu mielușei, iezi și măgăruși.

Un city-break la Praga ce include piețele de Crăciun este o experiență fermecătoare, indiferent de vârstă. Cei mici, cei tineri și cei maturi vor găsi fiecare atracții pe gustul lor, nenumărate surprize pe care să le ia acasă și o atmosferă deosebită de distracție și sărbătoare.

Tu te-ai hotărât cum îți vei petrece vacanța de iarnă anul acesta? Grăbește-te să îți rezervi un city-break la Berlin sau Praga și bucură-te de un concediu de iarnă de neuitat!

Un comentariu in “2 PIEȚE DE CRĂCIUN PE CARE SĂ LE VIZITEZI IARNA ACEASTA

  1. 2 piețe de Crăciun pe care să le vizitezi iarna aceasta » Blogul Eximtur

    […] vedea aici și alte idei de a-ți petrece un city-break de neuitat în Berlin, mai ales că orașul este […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *