15 idei pentru a te bucura din plin de o călătorie în Canada


Atunci când ne gândim la Canada, unul dintre primele lucruri care ne vin în minte este cascada Niagara, urmat de siropul de arțar, peisajele canadiene, frumusețea marilor orașe, cursele de la Montreal și multe altele. O țară cosmopolită, imensă și fascinantă, Canada își întâmpină vizitatorii cu surprize pe măsură. Dacă ți-ai dorit să vizitezi nordul continentului american și să te bucuri de un concediu cu adevărat unic, avem o veste bună pentru tine: acum poți să participi la un circuit în Canada pentru a vedea și a face lucruri cu adevărat uimitoare. Hai să vedem astăzi 15 idei pentru a te bucura din plin de o călătorie în această țară!

1. Tur panoramic în Montreal

Montreal Pe lângă Muzeul Artelor Frumoase, Muzeul de Artă Contemporană, Opera din Montreal, Grădina Botanică (a doua cea mai mare din lume) sau circuitul de Formula 1, Montrealul îți poate dezvălui și alte comori. Nu trebuie să ratezi Complexul Olimpic (unde Nadia Comăneci a pus numele României pe harta gimnasticii mondiale), Portul Vechi sau uluitorul oraş subteran – refugiu pe timp de iarnă extremă – rețea de tuneluri lungă de 30 km, ticsit de restaurante cochete, baruri sau magazine.

2. Parcul Național Banff în Alberta

Parcul Național Banff Munții Stâncoși canadieni sunt un adevărat spectacol în sine, de aceea, o vizită în Parcul Național Banff îți va da ocazia să explorezi și să descoperi peisaje naturale neatinse de mâna omului, lacuri termale, pârtii de ski sau rute de drumeție spectaculoase. Desigur, de aici nu lipsesc nici magazinele cochete, mici hoteluri luxoase sau cafenelele discrete a căror belvedere este impresionantă.

3. Drumheller în Alberta

Drumheller este Capitala Internațională a Dinozaurilor. O vizită la muzeul Royal Tyrrell te va introduce în lumea pierdută a dinozaurilor, pentru că expoziția de dinozauri și fosile este celebră în toată lumea. Apoi nu rata minele de cărbune Atlas – monument istoric național – unde au fost descoperite multe dintre vestigiile dinozaurilor.

4. Cascada Niagara

Cascada Niagara De la familii aflate în excursii de explorare la cupluri aflate în luna de miere, cascada Niagara oferă fiecăruia câte ceva. Unul dintre acele lucruri obligatoriu de făcut cel puţin o dată în viață, zona Niagara este mai mult decât o cascadă. Distracția este în toi pe tot parcursul anului, iar tu trebuie numai să te hotărăști cum să îți petreci mai bine timpul. Ai parte nu numai de panorama unică în lume, dar și de spectacole în aer liber, reprezentații de teatru, muzee, croaziere, terenuri de golf, baruri și restaurante, drumeții și multe altele. La doi paşi de cascadă se află și Castelul Dracula. Tu decizi dacă localnicii i-au făcut dreptate.

4. Niagara Parkway

Bulevardul Niagara dintre Fort Erie pana in Niagara on the Lake este o încântare pentru turistul care a vizitat cascada și vrea și mai mult. Nu rata nici o vizită în micul și fermecătorul oraş colonial Niagara on the Lake – un loc în care parcă timpul a stat în loc. Cafenele cochete, micile magazine de suveniruri, culorile clădirilor și mai ales arhitectura lor sunt tot atâtea motive de încântare, pe lângă peisajul aproape supranatural.

6. Excursie în Quebec

Orasul Quebec Superbul oraș francofon canadian te va surprinde la fiecare pas. Piața Regală, Parcul Abraham, Clădirea Parlamentului și Observatorul sunt numai câteva dintre comorile pe care le poţi descoperi aici. Nu rata o vizită a celor două simboluri esențiale ale Quebec-ului: Castelul Frontenac, ce domină orașul, și Citadela Quebec, o maiestuoasă fortăreață care protejează între zidurile ei reședința regală. Zidurile de apărare din jurul orașului sunt patrimoniu UNESCO. Vechiul Quebec este o bijuterie arhitecturală și culturală, așa că nu ai cum să te plictisești aici nici o clipă.

7. Distracție în Quebec

Quebec-ul este un oraş eclectic și cosmopolit, așa că după ce îți potolești setea de istorie și cultură, te poţi aventura pe marile artere comerciale pentru o sesiune de shopping și o gustare care trebuie să includă ca ingredient siropul de arțar. Concertele live, spectacolele de teatru, magazinele, restaurantele fusion sau cele tradiționale, galeriile de artă și micile comori ale orașului îți stau la dispoziție dacă vrei să simți cu adevărat distracția și timpul liber de calitate în acest superb oraș.

8. Mont Tremblant

Acum că vorbeam despre siropul de arțar, cum ar fi să vizitezi o fermă în care se prepară acest adevărat simbol al Canadei? Și cum ar fi ca după degustare să participi la un spectacol folcloric în timp ce iei un prânz tradițional? Poți face toate acestea în Mont Tremblant – o zonă superbă în care poți face drumeții pentru a admira panorama excepțională sau în care te poți relaxa la piscina hotelului.

9. Ottawa

Ottawa O excursie în capitala Canadei reprezintă visul multor turiști. Bogăția culturală, frumusețea arhitecturală, celebritatea unor obiective și nenumăratele posibilități de distracție fac Ottawa o oprire obligatorie în aventura ta canadiană. Află despre despre sosirea vikingilor, arta și tradițiile primilor locuitori ai Canadei și multe altele de la Muzeul de Istorie al Canadei. Vizitează Casa Guvernatorului general, Rideau Hall, și celebra ei grădină de zece mii de copaci. Cartierul The ByWard Market este o oază a cumpărăturilor și a acelui joie de vivre specific canadian, în timp ce cea mai serioasă clădire a Curții Supreme de Justiție (construită în stil Art Deco) te va face să înțelegi de ce a fost construită de englezi și de ce este încă în topul celor mai notabile monumente ale țării.

10. Grădinile Butchard, Columbia Britanică

Născută pe locul unei foste mine, Grădina Butchard din Victoria este încă un motiv pentru care Canada este considerată de mulţi o țară a contrastelor uluitoare. Cei care au impresia că această țară este dominată de ierni lungi și grele rămân impresionați de explozia de culori și parfumuri florale din aceste grădini, în care pare a fi vară pentru eternitate. Grădina, listată ca patrimoniu național, este un loc unde sunt oferite și spectacole și unde se organizează evenimente speciale.

11. Orașul de Uraniu – Saskatchewan

Aflat pe malul de nord al Lacului Athabasca, Orașul de Uraniu este acum un oraş-fantomă, care a devenit un obiectiv turistic foarte popular. Cândva o comunitate dinamică, orașul a fost părăsit de locuitori odată cu închiderea minei de uraniu de aici. Aflat într-un peisaj sălbatic fără pereche și dezvăluind o istorie complicată și tristă, Orașul de Uraniu este o atracţie de neratat.

12. Croazieră în Grădina Marelui Spirit

Un circuit în Canada trebuie să includă și o croazieră pe 1000 de lacuri – între Ottawa și Toronto. În timpul acestei croaziere, trebuie neapărat să vă opriți pentru o scurtă vizită în Grădina Marelui Spirit – o zonă ireal de frumoasă în care ”copacii cresc din apă” așa cum au observat nativii nord-americani.

13. Toronto

Orasul Toronto Ca și Ottawa și Quebec, Toronto este o destinație canadiană bogată în obiective și atracții, așa că cel mai bine te orientezi spre un tur ghidat, ca să fii sigur că nu ratezi nimic. Trebuie neapărat să vizitezi Bay Street, cu al său Centru Financiar, echivalent al Wall Street din New York. Primăria, Parlamentul, Universitatea, Turnul CN și Rogers Centre sunt obiective care impresionează și dezvăluie multe secrete despre istoria și stilul de viață canadian. Yonge Street, Centrul Comercial Eaton, un mall uriaș cu sute de magazine și marile bulevarde sunt tot atâtea motive ca să înțelegi Canada în toată grandoarea ei.

14. Viața de zi și de noapte din Toronto

Dincolo de monumente și sit-uri culturale sau istorice, Toronto este capitala distracției canadiene. O zi aici poate însemna vizitarea CN Tower – pentru a privi panorama de la etajul 147 –, o vizită pe Insulele Toronto (unde ai parte de diferite variante de distracție în aer liber) sau cumpărături. Seara poţi merge la un concert live, la un restaurant tradițional, într-un club la modă sau într-o plimbare în zonele turistice, pline de viață și de surprize plăcute.

15. Sable Island

Destul de dificil de accesat dar nu imposibil, Sable Island este una dintre cele mai îndepărtate, retrase și izolate locuri din Canada. Aici poţi ajunge numai cu avionul sau o ambarcațiune și ai nevoie de un permis special pentru vizită. Este de înţeles. Sable Island este căminul a sute de cai sălbatici, protejați de autoritățile canadiene, dar și un cimitir al epavelor, fiind martoră a peste 350 de scufundări navale. Un loc de legendă, unde timpul chiar a stat în loc, Sable Island pare a fi Canada în toată sălbăticia și splendoarea ei ancestrală. Un circuit în Canada îți va purta paşii în locuri uluitoare, văzute numai în filme sau reviste. Cere o ofertă și rezervă-ți un loc în Circuitul Canadei de Est, care include Quebec, Toronto, Ottawa, cascada Niagara și multe alte comori!

SOURCE AND TAGS