10 terase din lume pe care vei vrea sa te relaxezi


Calatoriile presupun in mare parte descoperirea si admirarea unor locuri pline de istorie sau a reperelor arhitecturale si culturale ale destinatiei alese. Insa, fiecare are nevoie si de clipe de relaxare, pentru a savura cu adevarat atmosfera orasului vizitat. Inainte de noul an ne-am propus sa te relaxam prezentandu-ti un top al celor mai interesante terase din jurul lumii, pe care cu siguranta vei vrea sa le vizitezi in calatoriile tale din anul ce vine.

1. Gramercy Terrace, New York

[caption id="attachment_7929" align="aligncenter" width="728"]Gramency Terrace, New York Terasa Gramency Park Hotel, sursa imaginii: urbanmack.com[/caption] Daca te afli priin New York, trebuie neaparat sa te trezesti intr-o dimineata si sa mergi la micul dejun la Gramercy Terrace. Aceasta terasa este localizata la etajul 18 al superbului hotel Gramercy Park Hotel. Ceea ce o face cu totul deosebita este oferta variata de cereale, unul dintre produsele preferate pentru micul dejun. Punctul de atractie al Gramercy Terrace este, cu siguranta, Cereal Bar, locul unde te poti pierde printre aromele si tipurile de cereale.

2. Pagony, Budapesta

[caption id="attachment_7930" align="aligncenter" width="675"]Terasa Pagony, Budapesta Terasa Pagony - sursa imaginii: welovebudapest.com[/caption] Aflata in spatele baii publice Gellert, pe partea Buda a capitalei Ungariei, restaurantul Pagony este terasa perfecta pentru cuplurile romantice. Terasa se afla exact in locul unde se afla inainte piscina pentru copii. Astfel, piscinele de mica adancime se mai afla acolo, apa fiind inlocuita cu mese si scaune. La Pagony poti lua toate cele trei mese principale a zilei, acestea fiind preparate din ingrediente mereu proaspete. Terasa este inconjurata de o gradina publica, iar atitudinea proprietarilor este destul de flexibila, lasandu-i pe client sa rearanjeze mesele si scaunele pentru a sta cat mai comod. De asemenea, la Pagony se organizeaza seri de film, expozitii si alte evenimente in aer liber.

3. Torre Rosa, Barcelona

[caption id="attachment_7931" align="aligncenter" width="647"]Terasa Torre Rosa, Barcelona Terasa Torre Rosa - sursa imaginii: dtlux.com[/caption] Torre Rosa este unul dintre cele mai populare cocktail – baruri din Barcelona. Ceea ce il face cu totul deosebit este faptul ca este localizat intr-o vila “indiana”, construita la inceputul secolului 20. Terasa acestui local este un loc superb, tinut la adapost de palmieri si pini batrani, este locul perfect pentru a petrece o seara de vara. Barmanul de la Torre Rosa, Jordi Reig este foarte cunoscut, datorita numeroaselor premii si concursuri castigate si cu siguranta iti va prepara cel mai bun mojito pe care l-ai baut vreodata.

4. Zouthaven, Amsterdam

[caption id="attachment_7932" align="aligncenter" width="675"]Terasa Zouthaven, Amsterdam Terasa Zouthaven - sursa imaginii: lionglie.com[/caption] In apropiere de Gara Centrala din Amsterdam se afla aceasta minunata terasa, Zoudhaven. Aeeasta terasa se afla in interiorul Muzikgebouw, una dintre cele mai cunoscute sali de concerte din Amsterdam, pe raul Ij. Terasa in aer liber ofera o minunata priveliste panoramica asupra raului si a garii, fiind localul perfect pentru zilele cand soarele straluceste pe cerul de obicei innorat al Amsterdamului. Restaurantul ofera un meniu a la carte, dar si un meniu cu trei feluri de mancare, ce poate fi servit inainte de concerte.

5. Le Perchoir, Paris

[caption id="attachment_7933" align="aligncenter" width="675"]Terasa Le Perchoir, Paris Terasa Le Perchoir - sursa imaginii: timeout.fr[/caption] Restaurantul din districtul 11 al Parisului ofera o vedere panoramica de 360 de grade asupra unuia dintre cele mai frumose orase din lume. Situata la etajul 7, terasa Le Perchoir reuseste sa mentina un echilibru surprinzator intre stilul cool industrial si mancarea absolut delicioasa, precum tacos cu carne de vita Lozere sau pata negra, un fel traditional spaniol. Terasa isi deschide usile la orele 4 dupa-amiaza si accepta pana la 110 clienti. Pentru a obtine o masa la LePerchoir trebuie sa faci rezervare, pentru a nu risca sa pierzi peisajul spectaculos.

6. Orangeriet, Copenhaga

[caption id="attachment_7934" align="aligncenter" width="675"]Terasa Orangeriet, Copenhaga Terasa Orangeriet - sursa imaginii: Erik Nissen Johansen, stylt.se[/caption] Aflat in parcul Kongens Have, terasa restaurantului Orangeriet este una dintre cele mai dragute localuri din minunata capitala daneza, Copenhaga. Acesta a fost deschis in anul 2010 si atmosfera este inveselita de oglinzile mari, ce lasa lumina sa intre. De asemenea, terasa amenajata este locul perfect pentru a petrece o seara intre prieteni sau cu persoana iubita. In serile calduroase de vara, terasa este amenajata cu luminite, ceea ce face ca atmosfera sa devina si mai intima. Meniul restaurantului ofera specialitati daneze precum "smørrebrød", cat si peste, melci, foie grass au antricot.

7. Coq d’Argent, Londra

[caption id="attachment_7935" align="aligncenter" width="509"]Terasa Coq D'Argent, Londra Terasa Coq D'Argent - sursa imaginii: rebeccamcwattie.wordpress.com[/caption] Coq d’Argent se afla in inima Londrei si pentru a ajunge acolo este nevoie sa faci o plimbare cu un lift privat. Restaurantul este o adevarata gradina pe acoperis, cu gazon si multa verdeata. Terasa ofera o priveliste absolut minunata asupra orizontului londonez, de unde poti admira faimoasa Catedrala St. Paul, cladirea din districtul financiar numita The Gherkin si The Shard, cel mai inalt zgarie – nori al orasului. Restaurantul ofera preparate din bucataria traditionala frantuzeasca si mai detine si o patiserie.

8. Casa Cositorarului, Sighisoara

[caption id="attachment_7936" align="aligncenter" width="675"]Terasa Casa Cositorarului, Sighisoara Terasa Casa Cositorarului - sursa imaginii: undesicum.ro[/caption] Parte a pensiunii “Casa Cositorarului”, cafeneaua ce poarta acelasi nume este un local cu o atmosfera deosebita. Amenajata in stil medieval, pana la cele mai mici detalii, Casa Cositorarilor din Sighisoara detine si o terasa aflata langa vechea Manastire Franciscana. Acesta este un loc intim, cu multe flori si verdeata, unde poti savura cele mai bune dulciuri, cat si un pahar de vin vechi. Terasa te va cuceri definitiv datorita atmosferei calme si incarcate de istorie.

9. Xex Daikanyama, Tokyo

[caption id="attachment_7937" align="aligncenter" width="675"]Terasa Xex Daikanyama, Tokyo Terasa Xex Daikanyama - sursa imaginii: japanrestaurant.net[/caption] Pentru cei care isi doresc sa se deconecteze cu totul de lumea exterioara si sa se relaxeze, terasa Xex Daikanyama din Tokyo este destinatia perfecta. Localizata in unul dintre cele mai cosmopolite si aglomerate orase din intreaga lume, aceasta terasa are un aer romantic, completat de acordurile de jazz. De asemenea, piscina si lumanarile palpaitoare te vor face sa lenevesti cateva ore bune pe una dintre canapelele albe uitand de tot ce se afla in afara terasei Xex Daikanyama.

10. Patio, Berlin

[caption id="attachment_7938" align="aligncenter" width="675"]Terasa Patio, Berlin Terasa Patio - sursa imaginii: www.berlin-locations.info[/caption] O terasa cu totul deosebita poti gasi in zona centrala a Berlinului, insa cu o atmosfera izolata de aglomeratia capitalei germane. Patio este de fapt, o terasa – barca, ce iti va oferi o experienta de neuitat, daca te decizi sa iei masa acolo sau sa savurezi un Frozen Latte Macchiato, in timp ce iti adancesti picioarele in apa. Patio este localizat pe raul Spree si detine avantajul unui apus minunat, ce poate fi admirat din orice loc al barcii. Un alt plus sunt portiile extreme de generoase servite aici. Tu ce orase ai planuit sa vizitezi anul urmator - vei reusi sa iei masa sau sa bei o bautura la vreuna dintre terasele de mai sus? Citeste si:

SOURCE AND TAGS