10 sfaturi ca sa-ti lasi casa in siguranta cand pleci in vacanta


de Alexandra Butnari Ziua mult asteptata a venit. Bagajele sunt facute si visezi deja numai la vacanta. Abia astepti sa ajungi la destinatie, sa te relaxezi, sa-ti incarci bateriile, sa te bucuri din plin de momentele libere. Sa nu te gandesti la acasa. Poate doar sa-ti doresti ca destinatia ta de vacanta sa-ti fie casa. Noi te ajutam cu cateva sfaturi utile pentru ca tu sa poti pleca linistit in vacanta, casa ta fiind mai in siguranta daca iei in considerare propunerile noastre.

Check-in pe Social Media vacanta

E la moda sa-ti anunti toata lista de prieteni unde esti, mai ales cand vorbim de o vacanta mult asteptata. Mai raspunzi si la comentariile prietenilor cat mai stai si eventual alte detalii picante pentru cei interesati, astfel ca e ca si cum ai lasa usa deschisa hotilor... Apropo, stiai ca unii asiguratori nu te despagubesc in cazul in care ti se sparge casa cat timp esti in concediu, daca ai dat un simplu check-in to...?

Cheia de rezerva key-74534_640

Lasa o cheie de acasa unei persoane de incredere, fie ea din familie, prieten sau vecin. Daca vacanta ta este una mai lunga, roaga persoana respectiva sa mai treaca pe la tine pentru a arunca un ochi ca totul sa fie in ordine.

Cutia postala Ziare

Vecinul sau vecina sunt importanti si ei. Primul lucru care bate la ochi cand esti plecat cateva zile bune este cutia postala. Este important sa se pastreze aparentele, sa nu fie cutia postala plina de ziare, reviste si alte materiale promotionale. Si sa nu uitam nici de clanta usii, unde firmele de catering isi atarna meniurile...

Usa de la intrare

Daca pentru o simpla zi cand esti plecat la serviciu inchizi usa doar invartind cheia o singura data, ia in considerare ca atunci cand pleci in concediu sa folosesti toate cheile si sa invarti cheia in usa de cate ori merge.

Geamurile Hoti

Geamurile reprezinta principala cale de acces a hotilor, astfel ca cel mai bine lasa-le inchise de tot cat esti plecat de acasa. Chiar si rabatate, acestea pot fi deschise cu usurinta de niste „specialisti”.

Termostatul

Daca e iarna si ai un termostat inteligent, foloseste-l! Scade cu cateva grade temperatura ambientala, dar programeaza-l sa incalzeasca pana la temperatura dorita inainte sa ajungi acasa.

Curentul Intrerupator

Specialistii spun sa opresti curentul cand pleci in concediu. Nu e chiar asa usor... Ai frigider, centrala si cine stie ce alte aparate care trebuie sa stea numai decat in priza. Dar ideal ar fi ca acele electronice/electrocasnice sa nu ramana in priza daca nu sunt necesare (televizor, cuptor microunde, aer conditionat etc.).

Apa

E normal sa nu ne gandim la ce e mai rau tocmai cand plecam sa ne relaxam. Insa nu am vrea sa sune vecinul de sub noi si sa spuna ca avem inundatie si sa ne strice toata vacanta. Tocmai de aceea ar fi bine sa opresti si alimentarea cu apa. Just in case.

Detectorul de gaz si alarma

Detectorul de gaz si alarma ar trebui sa fie activate tot timpul, fiind printre cele mai sigure masuri de precautie. Lista ramane deschisa... Tu ce alte masuri de siguranta iei cand pleci in vacanta?

SOURCE AND TAGS