10 motive sa mergi intr-o croaziera in Fiordurile Norvegiei


Fiordurile Norvegiei reprezinta o destinatie de vacanta din ce in ce mai populara, mai ales cand te poti bucura de o croaziera de vis catre aceste tinuturi misterioase. Cele mai multe companii de croaziera ofera vacante care iti dau ocazia sa explorezi zona in detaliu, in timp ce altele includ fiordurile in oferte de calatorie mai extinse. Ce au aceste coaste salbatice atat de special de atrag anual un numar impresionant de turisti? Astazi vom descoperi impreuna 10 motive pentru care trebuie sa mergi intr-o croaziera in Fiordurile Norvegiei anul acesta!

aaaaaaaaaaa 1. Peisajele sunt spectaculoase

peisaj O excursie pe uscat trebuie neaparat sa includa si experienta de a calatori pe calea ferata dintre Flam si Myrdal. Cea mai abrupta cale ferata din lume si una dintre cele mai inalte (altitudine de 800 de metri), Flam iti ofera o aventura pe care trebuie sa o traiesti cel putin o data in viata. Un adevarat roller-coaster intr-un peisaj mirific, drumul iti va da emotii datorita curbelor sale si mai ales datorita tunelului in forma de potcoava.

2. Calea ferata Flam

fffddcbbbb O excursie pe uscat trebuie neaparat sa includa si experienta de a calatori pe calea ferata dintre Flam si Myrdal. Cea mai abrupta cale ferata din lume si una dintre cele mai inalte (altitudine de 800 de metri), Flam iti ofera o aventura pe care trebuie sa o traiesti cel putin o data in viata. Un adevarat roller-coaster intr-un peisaj mirific, drumul iti va da emotii datorita curbelor sale si mai ales datorita tunelului in forma de potcoava.  

3. Portul Bergen

cruisemapperBERGEN Aflat pe lista obiectivelor UNESCO, portul Bergen este faimos nu numai pentru telecabina si funicularul pe care trebuie sa le incerci odata ajuns acolo, ci si pentru amestecul de istorie si modernism pe care il afisaza la fiecare pas. Pe langa nenumaratele festivaluri organizate in timpul verii, aici poti vedea si teatrul national, Filarmonica Norvegiei și nenumărate alte obiective culturale și turistice.

4. Natura in intreaga ei splendoare

itumnedu Fauna Nu ne referim numai la peisajele si flora uimitoare pe care le vezi in Fiordurile Norvegiei, ci si la fauna care te surprinde oriunde ai privi. De la pinguini prietenosi la vulturi maiestuosi, fauna zonei este un prilej permanent de incantare, fie ca iti arunci ochii pe cer, fie ca observi ce se intampla pe dealuri si prin vai. Cu putin noroc, o astfel de croaziera iti va da ocazia sa observi si balenele pentru care aceasta regiune reprezinta ”acasa”.

5. Fenomene naturale unice

aurora-borealis-1181004_1920 In functie de sezonul in care alegi sa faci o astfel de croaziera, si cu un pic de noroc, poti fi martorul unor fenomene uluitoare, pe care toti pasionatii de natura le cauta cu infrigurare: spectaculoasa Aurora Boreala, observabila in sezonul rece in tinuturile mai nordice, cum e Tromso, sau ”Soarele de la Miezul Noptii” – ore intregi de lumina pe timp de noapte de care te poti bucura in sezonul estival.

6. Ai ocazia sa vizitezi Cea Mai Fericita Tara din Lume

buzzativ PEOPLE Norvegia a fost desemnata, nu cu mult timp in urma, Cea Mai Fericita Tara din Lume, in urma unor evaluari riguroase, care au tinut cont de mult mai multe aspecte decat nivelul de trai al populatiei. La factorul Fericire, a contribuit si nivelul de generozitate al norvegienilor, care s-au dovedit a fi mai mult decat prietenosi, generosi si primitori cu oricine le viziteaza tara. Cu alte cuvinte, localnicii te vor intampina cu cladura si vei avea parte de experiente umane nepretuite.

7. Pitorescul satelor de pescuit

o-479357391-900 Bergen si Oslo sunt orase mari, animate, in care intotdeauna se intampla ceva, iar viata pare sa se deruleze cu repeziciune. In schimb, in micile sate pe care ai ocazia sa le vizitezi in timpul unei croaziere timpul pare ca sta in loc. Andalsnes, Geiranger and Skjolden – aceste sate cu nume greu de pronuntat dar de un farmec aparte iti vor face limpede ce inseamna sa traiesti in aceasta parte de lume: pace, liniste, prietenie, calm, si o stare coplesitoare de bine. Culorile vii si stralucitoare ale micilor casute de la malul apei iti vor bucura ochii si te vor ajuta sa surprinzi niste fotografii de vacanta memorabile.

8. Legende, basme, mituri

fthmbtqn MUZEU VIKING Nu ai cum sa vizitezi Norvegia si sa nu auzi povesti despre vikingi. De la Muzeul Navei Vikinge din Oslo, la campurile de batalie de la Stavanger, vei afla totul despre acesti razboinici, navigator, mestesugari și figuri legendare. Norvegienii sunt, de asemenea, mari iubitori de troli – unii chiar cred ca aceste fiinte mitice chiar exista. Creaturile sunt atat de indragite in folclorul local, incat norvegienii au denumit peisaje si formațiuni geografice cu numele trolilor.

9. Croaziera este cea mai buna solutie ca sa vizitezi zona

cruise-874485_1920 Unul dintre cele mai convingatoare motive pentru a face o croaziera in fiordurile norvegiene este exact acesta: croaziera este cea mai buna metoda de a vizita aceste tinuturi. Numai de pe apa poti vedea si trai cu adevarat maretia si frumusetea peisajelor. Mai mult, este si cea mai buna ocazie de a vizita atat de multe locuri intr-o asa scurta perioada de timp.

10. Ne ocupam noi de tot!

cruisemapperBERGEN Daca vrei sa te bucuri de o croaziera in fiordurile norvegiene fara nici o bataie de cap, ne ocupam noi de tot! Avem pentru tine o oferta de nerefuzat: croaziera de 7 nopti, cu bilet de avion dus-intors din Bucuresti, transfer aeroport-port-aeroport, mesele la bordul navei, insotitor de grup vorbitor de limba romana si o nava din clasa Fantasia cu un design modern, aqua parcul DoReMi pentru copii si primele doua restaurante Eataly pe mare. Vasul pune la dispozitia pasagerilor binecunoscutul MSC Yacht Club si MSC Aurea Spa, seri cu muzica live, mancaruri delicioase in diferitele restaurante de la bord, si servicii de inalta clasa. Tu ai fost vreodata in fiordurile norvegiene? Daca nu, ce te-ar trage cel mai mult la o astfel de croaziera?

SOURCE AND TAGS