10 melodii care te indeamna sa vizitezi lumea


Calatorului ii sade bine cu playlist-ul de vacanta... Prin urmare, pentru ca am avut multe reactii pozitive la articolul nostru precedent despre filmele care te imbie sa calatoresti in diverse parti ale globului, astazi iti propunem o calatorie in jurul lumii prin intermediul ritmurilor muzicii.

Pe ritmuri cunoscute sau mai putin celebre, iti propunem sa iti pui castile si sa te plimbi cu noi in pasi de dans ascultand 10 melodii care te duc cu gandul la destinatii din intreaga lume.

1. Edith Piaf - La vie en Rose » Franta

Vocea lui Edith Piaf este nemuritoare, la fel si acest cantec ce a devenit sinonim cu o tara intreaga. Daca melancolia cantecului, vibratia lui trista, dar pasionala, profunzimea mesajului si tonalitatea specifica artistei te fac sa vrei sa te urci in primul avion catre Franta, nu uita sa incepi cu Parisul, un loc in care parca si aerul te inspira sa visezi si sa nu uiti ca viata este intr-adevar o aventura fermecatoare.

2. Mikis Theodorakis - Zorba Grecul » Grecia

Nu exista film, documentar sau prezentare a Greciei care sa nu aiba pe fundal inconfundabilul ritm al melodiei Zorba Grecul, melodie semnata de compozitorul Mikis Theodorakis special pentru filmul cu acelasi nume. Pana in zilele noastre, cantecul este atat de popular incat poate fi ascultat frecvent in tavernele grecesti.

Melodia imbie nu numai la vizitarea Greciei lui Zorba, cea plina de culoare, de viata, de placeri si patimi incarcate de istorie si cultura, dar si la gustarea vietii si a aventurii in deplinatatea lor. Spune drept: ti-am trezit pofta de dans, nu-i asa?

3. Goran Bregovic - Mesecina » Serbia

Muzica lui Goran Bregovic este cunoscuta la nivel international si chiar daca Mesecina este un cantec trist, despre razboi, ritmul nebun si balcanic iti intra in sange si iti amplifica bataile inimii. Daca vrei o experienta balcanica surprinzatoare si profunda, iti recomandam sa vizitezi Serbia.

Capitala mai poarta si astazi urmele razboiului, dar este si locul in care vechiul spirit balcanic se impleteste fabulos cu inspiratia occidentala. Arhitectura unor cartiere este demna de a rivaliza cu un mic Manhattan, dar, odata intrat in miezul adevaratului Belgrad, vei fi intampinat de surprize care mai de care mai interesante, incepand cu inconfundabila muzica si terminand cu preparate culinare ce te vor face sa vrei sa ramai acolo pentru totdeauna.

4. Marcus Viana - Maktub » Tunisia

Numele lui Marcus Viana se leaga intim de muzica araba si de coloana sonora a telenovelei „Clona”. Nu conteaza daca esti sau nu fan al acestul gen de serial, Maktub este compusa in portugheza si este una dintre cele mai puternice, mai profunde si mai zguduitoare melodii despre dragoste si destin.

Ritmul ei nu poate sa nu iti faca inima sa bata, sa-si doreasca intinderea nesfarsita a desertului, acolo unde te simti la capatul lumii, gata sa iti urmezi visele, gata sa iti intalnesti si poate chiar sa iti schimbi soarta. Cine a fost cel putin o data in desertul tunisian isi aminteste si acum senzatia de libertate, de eternitate si de impacare sufleteasca pe care a simtit-o acolo.

Desertul este de multe ori asociat cu viata si moartea in acelasi timp, fiind unul dintre cele mai fascinante locuri: frumos, inspaimantator, inspirational si atat de marcant, incat vei vrea sa te intorci acolo de cate ori ai ocazia. Ca sa nu mai spunem ca daca esti fan al seriei Star Wars, stii bine ca in Tunisia poti vedea cu ochii tai iconica locatie Tatooine.

5. The Wombats - Tokyo » Japonia

Asa cum ii spune si numele, melodia descrie fascinanta viata de noapte pentru care orasul Tokyo este celebru peste mari si tari. Videoclipul a fost filmat in Los Angeles, dar reuseste sa prezinte cele mai interesante aspecte ale acestei capitale fascinante, incepand de la barurile de sushi, pana la cluburile de noapte celebre in toata lumea. Tokyo este un oras vibrant, vesnic treaz si vesnic pus pe distractie, iar cantecul celor de la The Wombats te imbie sa-l vizitezi si sa profiti la maxim de oportunitatile pe care ti le ofera.

6. Alicia Keys & Jay Z - Empire State of Mind » SUA

Despre America s-a povestit in numeroase melodii si cantece, semnate de artisti locali sau internationali, dar poate ca nici un cantec nu a surprins atat de bine atmosfera contemporana a New York-ului, oras reprezentativ ce pulseaza de viata si pasiune.

Poate ca preferi mai mult piesa lui Frank Sinatra, dar melodia Aliciei Keys ne vorbeste despre visul american din perspectiva moderna, despre energia acelui oras de vis, cu oportunitatile sale ce te pot inalta si cu pacatele lui care te pot dezamagi in cel mai fermecator mod posibil.

7. Antonio Banderas y Los Lobos - Cancion del Mariachi » Mexic

Cine nu si-l aminteste de Antonio Banderas jucandu-l pe El Mariachi in filmul Desperado? Si cine nu se gandeste automat la Mexic auzind celebrul "Cancion del Mariachi" din acest film?

Cantecul a facut furori la vremea sa si este inca omonim cu sangele fierbinte si pasiunea specifice Mexicului. Dragostea pentru viata si distractie si ritmul ametitor te captiveaza instantaneu,  facandu-te sa iti doresti sa iti faci bagajele si sa te indrepti spre Mexic fara sa te gandesti de doua ori.

8. La tarantella » Italia

Nu putem incheia aceasta lista fara a iti aduce aminte de celebra Tarantella si de ritmul ei inconfundabil care te face sa lasi tot si sa iei prima cursa spre Italia. La Tarantella este un cantec traditional italian ce surprinde perfect veselia, deschiderea si optimismul acestei culturi inclinate spre spontaneitate si trairea fiecarei clipe a vietii la potentialul ei maxim.

9. Badema - Urga » Mongolia

Badema este numele artistului iar melodia, scrisa in mongola, spune o poveste despre dragoste si loialitate. Ascultandu-l, nu poti sa scapi de sentimentul ca esti asteptat undeva in vastele campii mongole, unde timpul parca a incremenit si unde omul isi poate regasi fiinta si destinul.

10. Led Zeppelin - Ramble On » Noua Zeelanda... si restul lumii

Acesta este un cantec care te indeamna sa iti faci bagajele si sa pleci intr-o calatorie in jurul lumii. Cu toate acestea, avand in vedere ca melodia a fost influentata major la vremea aceea, de opera lui Tolkien, Stapanul Inelelor, mai ales prin referintele la Mordor si Gollum, te simti inclinat sa pornesti spre Noua Zeelanda. Led Zeppelin a reusit sa creeze un cantec nemuritor destinat tuturor celor care sufera de wanderlust si care isi doresc pur si simplu sa vada lumea.

Pe tine ce melodii te indeamna sa iti iei rucsacul in spate si sa pornesti la drum? Asteptam cu incantare ideile si comentariile tale mai jos, poate reusim sa facem un playlist complet pentru calatorii! 


SOURCE AND TAGS