10 locuri pe care nu trebuie sa le ratezi in Barcelona


Unul dintre cele mai frumoase orase din lume, Barcelona atrage un numar imens de turisti, dornici sa admire cu proprii ochi capitala catalana. Daca planuiesti sa petreci o vacanta in orasul din Peninsula Iberica, atunci fii pregatit sa te indragostesti iremediabil de stradutele, plajele si atmosfera incredibila a acestuia si sa iti doresti mereu sa te reintorci.

Si pentru ca vrem sa ai o experienta memorabila, am hotarat sa facem o lista cu cele mai interesante locuri pe care nu trebuie sa le ratezi in Barcelona.

1. Sagrada Familia

Catedrala Sagrada Familia a fost inceputa in 1883 si este cea mai cunoscuta cladire a Barcelonei, sute de turisti asteptand zilnic la coada pentru a putea admira genialitatea lui Antonio Gaudi.sursa imaginii: Wikimedia

Catedrala Sagrada Familia, inceputa in 1883, este cea mai cunoscuta cladire a Barcelonei, sute de turisti asteptand zilnic la coada pentru a putea admira genialitatea lui Antonio Gaudi. Basilica este inca in plin proces de constructie, dupa mai bine de 100 de ani, fiind unul dintre cele mai importante proiecte de creatie ale arhitectului catalan.

Construita in stil gotic, Templul Expiatori de la Sagrada Familia, dupa numele complet, este capabila sa gazduiasca 13.000 de oameni in interiorul sau spectaculos, sustinut de numeroase coloane, care realizeaza un impresionant joc de umbre, pentru a forma imaginea unei paduri dese.

2. Parcul Guell

O alta capodopera creata de Antonio Gaudi, Parc Guell, a fost construit initial pentru a deveni un ansamblu residential de 60 de case, destinate burgheziei si contilor din regiune, insa proiectul nu a mai putut fi finisat si s-a transformat in parcul deschis publicului.sursa imaginii: Wikimedia

O alta capodopera creata de Antonio Gaudi, Parc Guell, a fost construit initial pentru a deveni un ansamblu residential de 60 de case, destinate burgheziei si contilor din regiune, insa proiectul nu a mai putut fi finisat si s-a transformat in parcul deschis publicului.

In prezent, turistii se pot bucura de ansamblul architectural in care au trait in trecut familia aristocratului Guell. Acestea au fost cladite in culori si forme inedite, ce vor ramane intiparite in memorie. De asemenea, terasa ansamblului ofera o priveliste minunata asupra orasului, iar parcul dispune de vegetatie impresionanta.

3. Parc de la Ciutadella

Situat in inima Barcelonei, Parc de la Ciutadella este o imensa zona verde ce te va cuceri iremediabil, datorita lacului, a gradinii zoologice, a muzeelor si a plantelor inedite. sursa imaginii: Wikimedia

Situat in inima Barcelonei, Parc de la Ciutadella este o imensa zona verde ce te va cuceri iremediabil, datorita lacului, a gradinii zoologice, a muzeelor si a plantelor inedite. In interiorul parcului exista o cascada, construita de un tanar si entuziast Gaudi, care nu trebuie ratata, deoarece este un amalgam de pietre sculptate atent, apa si verdeata.

Pentru a completa vizita in acest parc, poti inchiria o barca pentru a face o plimbare pe lac sau se poate organiza un picnic. Daca te decizi sa vizitezi parcul, nu rata Arcul de Triumf, care se afla in apropiere.

4. Muzeul National de Arta al Cataluniei

Daca te numeri printre pasionatii de arta, Muzeul National de Arta al Catalaniei (MNAC) este locul perfect pentru a “pierde” cateva ore.sursa imaginii: Wikimedia

Daca te numeri printre pasionatii de arta, Muzeul National de Arta al Catalaniei (MNAC) este locul perfect pentru a “pierde” cateva ore. Muzeul dispune de colectii pretioase de picturi, sculpturi, gravuri, fotografii si multe alte manifestari de arta, ale unor personalitati precum: Titian, Goya sau Rubens. De asemenea, poti urca pe terasa cladirii pentru a te desfata cu privelistea orasului, poti lua masa la restaurantul muzeului, sau poti petrece cateva minute pe treptele acestuia pentru a admira Plaça d’Espanya.

5. Barri Gotic

Barri Gotic, in traducere Cartierul Gotic poate fi planul perfect al unei dupa-amiezi. Cea mai veche parte a orasului, cartierul este compus din stradute inguste, pavate si de mici piete.sursa imaginii: Wikimedia

Barri Gotic, in traducere Cartierul Gotic poate fi planul perfect al unei dupa-amiezi. Cea mai veche parte a orasului, cartierul este compus din stradute inguste, pavate si de mici piete. Profita de restaurantele traditionale, de magazinele micute si de arhitectura cladirilor. Localnicii afirma ca Barri Gotic este zona unde poti trai “adevarata Barcelona” si ca nu poti zice ca ai vizitat acest oras, daca nu te-ai plimbat fara vreo destinatie pe strazile cartierului.

6. La Boqueria

Situata in zona celui mai important bulevard al orasului, Las Ramblas, La Boqueria este cea mai veche si cea mai mare piata a orasului.sursa imaginii: Wikimedia

Turistii gurmanzi nu trebuie sa rateze acest paradis al deliciilor culinare. Situata in zona celui mai important bulevard al orasului, Las Ramblas, La Boqueria este cea mai veche si cea mai mare piata a orasului, oferind peste 20.000 de produse, precum: fructe exotice, “jamon” (specialitate spaniola), peste, condimente si alte bunatati. Chioscurile se deschid la ora pranzului transformand zona intr-o petrecere a culorilor, aromelor si a gusturilor.

7. La Barceloneta

Fiind unul dintre cele mai mari orase situate la malul marii din Europa, o vacanta in Barcelona nu ar trebui sa fie lipsita de o zi petrecuta la plaja, una dintre cele mai populare fiind La Barceloneta. sursa imaginii: Wikimedia

Fiind unul dintre cele mai mari orase situate la malul marii din Europa, o vacanta in Barcelona nu ar trebui sa fie lipsita de o zi petrecuta la plaja, una dintre cele mai populare fiind La Barceloneta. Este extrem de aglomerata, insa merita cu adevarat sa te bucuri de ritmurile muzicii reggae, de la barurile de plaja – Chiringuitos, de o baie in apa Marii Mediteraneene si de corpurile bronzate ale turistilor din toata lumea.

8. Casa Mila / Casa Battlo

Casa Mila sau La Pedrera, dupa cum mai este cunoscuta datorita fatadei din piatra gri, a fost construita intre anii 1905 si 1910.sursa imaginii: Wikimedia

O plimbare pe Passeig de Gracia te poate ajuta sa intelegi mai bine geniul lui Antonio Gaudi, datorita altor capodopere arhitecturale, situate pe aceasta strada. Casa Mila (in imagine mai sus) sau La Pedrera, dupa cum mai este cunoscuta datorita fatadei din piatra gri, a fost construita intre anii 1905 si 1910. Aceasta este deschisa vizitatorilor, acestia avand posibilitatea de a urca pe acoperis, in luna august acolo organizandu-se concerte.

Tot pe aceeasi strada se afla si una din cele mai ciudate constructii din Europa, Casa Batllo. Pentru localnici aceasta casa este cunoscuta drept “casa oaselor”, datorita fatadeisursa imaginii: Wikimedia

Tot pe aceeasi strada se afla si una din cele mai ciudate constructii din Europa, Casa Batllo (in imagine mai sus). Pentru localnici aceasta casa este cunoscuta drept “casa oaselor”, datorita fatadei sau drept “casa dragonului”, ce poate fi gasit pe acoperis. Interiorul cladirii a fost construit cu faianta de culoare albastra, pentru a imita miscarea apei. Este cu adevarat una dintre cele mai interesante atractii ale Barcelonei.

9. Montjuic

Sud-Vestul Barcelonei este dominat de zona Montjuic, sau Muntele Evreilor, care se ridica la 173m de la nivelul marii.sursa imaginii: Wikimedia

Sud-Vestul Barcelonei este dominat de zona Montjuic, sau Muntele Evreilor, care se ridica la 173m de la nivelul marii. Pentru a ajunge in varf trebuie sa iei telefericul, fiind o experienta de vis.

Odata ajuns in varf admira parcul si Castelul. Acesta din urma dateaza din secolele 17-18, in forma prezenta astazi. Istoria castelului este insa patata de crime si executii care au avut loc intre peretii cladirii, insa privelistea asupra portului si a intregului oras, merita cu siguranta sa faceti o vizita zonei Montjuic.

10. Camp Nou

Barcelona este cunoscuta si datorita entuziasmului manifestat fata de fotbal, orasul gazduieste unul dintre cele mai cunoscute stadioane din lume, Camp Nou.

sursa imaginii: Wikimedia

Barcelona este cunoscuta si datorita entuziasmului manifestat fata de fotbal. Orasul gazduieste unul dintre cele mai cunoscute stadioane din lume, Camp Nou. Stadionul, construit intre 1954 si 1957, este cel mai mare din Europa, gazduind aproximativ 100.000 de persoane in timpul meciurilor. In prezent, stadionul este casa echipei de fotbal FC Barcelona.

 

Cunosti si alte locuri care nu trebuie ratate in Barcelona? Lasa un comentariu si ajuta si alti calatori sa se indragoesteasca de acest minunat oras!


SOURCE AND TAGS