10 locuri ce arata incredibil vazute din satelit


sursa imaginii: practicallyviral.com

De la nivelul solului, lumea noastra atat de mare este incredibil de frumoasa. Sa calatoresti in orase necunoscute, sa te plimbi pe stradute inguste si misterioase, sa urci pe munti inalti sau sa te aventurezi chiar si in inima junglei, toate aceste experiente de calatorie sunt unice si memorabile. Dar dincolo de linia orizontului nostru se afla o lume si mai fascinanta, o lume care ne este greu accesibila personal, dar pe care o putem explora prin intermediul fotografiei: lumea vazuta din satelit. De multe ori ai avut incredere in noi sa iti purtam pasii prin tari exotice, locuri uitate de timp sau destinatii turistice inegalabile. Astazi iti propunem o calatorie in spatiu. Si de acolo, o privire in jos, catre cele mai frumoase 10 locuri de pe Pamant care arata incredibil din satelit.

1. Palatul si Gradinile Versailles, Franta

[caption id="attachment_7739" align="aligncenter" width="675"]Versailles vazut din satelit sursa imaginii: daviddesmond.net[/caption] Atunci cand vezi Versailles-ul si gradinile lui, nu poti sa nu admiri splendoarea intregului complex, geometria bine gandita si atentia la detaliu care a facut din Versailles o destinatie turistica de renume mondial. Poate ca ai vizitat pana acum gradinile, dar ti-ai imaginat vreodata ca locul a fost construit atat de perfect ?

2. Venetia, Italia

[caption id="attachment_7741" align="aligncenter" width="675"]Venetia vazuta din satelit sursa imaginii: esa.int[/caption] Ti-am mai povestit pana acum despre orasul plutitor al Italiei, unul dintre cele mai frumoase, mai renumite si mai romantice locuri de pe Pamant. Dar privind de sus in jos, nu poti sa nu te infiori cand te gandesti ca ceea ce vezi nu este o insula in mijlocul oceanului, ci un oras in mijlocul unei tari.

3. Central Park, New York, SUA

[caption id="attachment_7742" align="aligncenter" width="675"]Central Park New York vazut din satelit sursa imaginii: travelinnate.com[/caption] Stim ca New York-ul este un oras incredibil si mai stim ca ai auzit de Central Park din nenumarate surse. Poate chiar ai reusit sa te plimbi prin el. Dar ti-a trecut vreodata prin cap ca de fapt cel mai important parc din "Marele Mar" este numai un foarte vast dreptunghi incarcerat intr-o aglomeratie urbana uriasa?

4. Campuri de orez, China

[caption id="attachment_7743" align="aligncenter" width="675"]Campuri de orez China vazute din satelit sursa imaginii: Thierry Bornier, nationalgeographic.com[/caption] Daca iti imaginezi ca aceasta fotografie a campurilor de orez din China este opera unui artist care s-a distrat foarte bine cu Photoshop-ul, te inseli. Terasamentele, culorile, arborii pe care ii vezi in fotografie, toate sunt elemente reale pe care probabil ca le-ai observa in mai mica masura de la nivelul solului.

5. "Intersectia Spaghetti", Madrid, Spania

[caption id="attachment_7744" align="aligncenter" width="675"]Intersectia Spaghetti, Madrid, Spania vazuta din satelit sursa imaginii: viralline.com[/caption] Este vorba despre intersectia A – 3 cu M – 50, in cazul in care numele acestea iti spun ceva. Daca ai condus prin zona, este posibil sa te fi incurcat in bucle si in sensuri si sa nu iti fi dorit sa mai mergi vreodata in Madrid cu masina. Dar asa, de la distanta si neprins in traficul de acolo, intersectia arata chiar interesant, nu-i asa ?

6. Barcelona, Spania

[caption id="attachment_7745" align="aligncenter" width="675"]Barcelona vazuta din satelit sursa imaginii: demilked.com[/caption] Sa mai ramanem un pic in Spania, ce zici ? Si stii de ce ? Pentru ca de atatea ori ti-am povestit despre cat de frumoasa este Barcelona si cat de multe lucruri ai de vazut si de facut acolo, incat credem ca o stii pe de rost deja sau cel putin, stii exact unde sa te duci odata ce vei ajunge acolo. Dar stii cum arata o parte a orasului vazuta din satelit ? Ei bine, aceasta fotografie este poate una dintre cele mai cunoscute imagini ale Barcelonei vazute de sus, si, dupa parerea noastra, este destul de clar de ce este atat de renumita.

7. Masivul Brandberg, Desertul Namib, Africa

[caption id="attachment_7746" align="aligncenter" width="675"]Masivul Brandberg vazut din satelit sursa imaginii: websandthreads.wordpress.com[/caption] Nu multa lume ajunge sa viziteze Africa si foarte putini se vor incumeta sa vada cu ochii lor aceasta ciudata formatiune de piatra ce se ridica maiestuos in inima Desertului Namib. Dar ca sa iti satisfacem curiozitatea, am hotarat sa aruncam macar o privire din satelit asupra acestei minunate zone a Globului.

8. Delta Dunarii, Romania

[caption id="attachment_7748" align="aligncenter" width="675"]Delta Dunarii vazuta din satelit sursa imaginii: earthobservatory.nasa.gov[/caption] Nu cu mult timp in urma iti spuneam ca unul dintre cele mai fascinante lucruri pe care o sa le vezi in Delta Dunarii vor fi lacurile cu o apa atat de curata, de albastra si de limpede, incat vei crede ca te afli intr-un taram de basm. Iata si o fotografie a Deltei din satelit care te va convinge ca paradisul de fapt se afla chiar aici, langa noi.

9. Ochiul Saharei (Structura Richat), Mauritania

[caption id="attachment_7749" align="aligncenter" width="675"]Ochiul Saharei (Structura Richat) din Mauritania vazuta din satelit sursa imaginii: rebloggy.com[/caption] Acest fenomen geologic, acest dom de o frumusete incredibila aflat in inima Saharei a fost vazut si cercetat de foarte putini oameni de la nivelul solului. In schimb, fotografiile din satelit au facut inconjurul lumii, pentru ca locul in sine a suscitat o sumedenie de dezbateri. Desi este un loc izolat si nu credem ca o sa avem o oferta turistica pentru aceasta destinatie foarte curand, imaginea acestei minuni a desertului nu poate decat sa ne fascineze zi dupa zi.

10. Campurile de lalele, Olanda

[caption id="attachment_7751" align="aligncenter" width="675"]Campuri de lalele din Olanda vazute din satelit sursa imaginii: businessinsider.com[/caption] Sunt multe lucruri de vazut si de facut in Olanda ca si turist si de regula culturile de lalele intra in preocuparile turistilor din lumea intreaga, dar un astfel de tablou nu poti vedea decat daca ajungi la inaltimea potrivita. Culoarea si ordinea, perfectiunea si disciplina par sa caracterizeze aceste campii care fac ca Olanda sa fie una dintre cele mai colorate tari din lume. Ai vazut si alte imagini facute din satelit care te-au impresionat si te fac sa vrei sa vezi cu ochii tai destinatia respectiva? Da-ne detalii despre alte destinatii extraordinare in comentariile de mai jos!

SOURCE AND TAGS