10 idei de destinatii pentru o luna de miere memorabila


Luna de miere este poate una dintre perioadele cele mai memorabile din viata unui cuplu casatorit. Este momentul amintirilor de neuitat, de aceea destinatia pentru aceasta vacanta speciala ar trebui aleasa cu atentie, pentru a avea parte de o experienta superba. Din acest motiv, am incercat sa incropim 10 idei pentru luna de miere cu unele dintre cele mai interesante si diverse destinatii pentru luna de miere. Mai mult, cu acordul celor de la FollowMeProject (pe care ii admiram demult si carora le multumim), ideile noastre sunt acompaniate si de cateva dintre superbele imagini facute de fotograful Murad Osmann in jurul lumii, alaturi de prietena sa Nataly Zakharova.

1. Insulele relaxarii - Maldive

[caption id="attachment_6892" align="aligncenter" width="675"]Sa incepi viata de cuplu casatorit in Maldive este un lucru cu adevarat divin. Madoogali, Maldive - sursa imaginii: Wikipedia[/caption]

Sa incepi viata de cuplu casatorit in Maldive este un lucru cu adevarat divin. Arhipelagul cucereste din prima instanta datorita apei foarte clare si a plajelor imaculate, ce par a fi neatinse de oameni. Se zice ca Insulele Maldive se numara printre putinele destinatii neafectate de prezenta oamenilor. Aici poti avea parte de unele dintre cele mai frumoase experiente de scufundari si snorkeling din lume, datorita varietatii si coloritului lumii acvatice. Maldive este locul potrivit pentru cuplurile romantice.

2. Tara Norului Alb - Noua Zeelanda

[caption id="attachment_6891" align="aligncenter" width="675"]Cunoscuta drept Tinutul Norului Alb, Noua Zeelanda este tara perfecta a pasionatilor de sporturi, natura si activitati in aer liber. Parcul National Fiordland - Noua Zeelanda, sursa imaginii: Wikimedia[/caption]

Cunoscuta drept Tinutul Norului Alb, Noua Zeelanda este tara perfecta a pasionatilor de sporturi, natura si activitati in aer liber. Aceasta tara iti ofera locurile potrivite pentru a incerca rafting, catarari de munte, pescuit si multe alte distractii sanatoase. In Noua Zeelanda, ai ocazia sa vezi pasari ce nu zboara, asemeni kakapo si kiwi si sa vizitezi o regiune cu vulcani activi.

3. Insula alb-albastra - Santorini, Grecia

[caption id="attachment_6893" align="aligncenter" width="675"]Santorini este recunoscut pentru apusurile de soare, ce te lasa fara suflare, cat si pentru atmosfera de pace si calm expirata prin toate imprejurimile insulei. Oia, Santorini - sursa imaginii: Wikimedia[/caption]

Santorini este recunoscut pentru apusurile de soare, ce te lasa fara suflare, cat si pentru atmosfera de pace si calm expirata prin toate imprejurimile insulei. Un alt motiv pentru a-ti petrece luna de miere in Santorini este bucataria traditionala greceasca, de-a dreptul delicioasa, dar si sanatoasa. Nu rata plajele cu nisip negru, in special Perissa sau Kamari. Insula, care pare alba, datorita caselor zugravite in aceasta culoare si cu acoperisuri bleu, de nuanta apei, este locul potrivit pentru plimbari romantice sau dupa-amiezi lenese, petrecute in bratele persoanei iubite.

4. Raiul indonezian - Bali, Indonezia

Bali este destinatia ideala atat pentru cuplurile care isi doresc sa se rasfete in resort-uri de lux, cta si pentru indragostitii care isi doresc sa descopere multitudinea de temple ale insulei, cat si zona superba a vulcanului activ Kintamani.

Denumirea celei mai cunoscute insule indoneziene este sinonima cu termenul „rai” si pe buna dreptate. Bali este destinatia ideala atat pentru cuplurile care isi doresc sa se rasfete in resort-uri de lux, cat si pentru indragostitii care isi doresc sa descopere multitudinea de temple ale insulei si zona superba a vulcanului activ Kintamani. Bucataria traditionala a insulei se concentreaza pe consumul fructelor de mare, iar una din specialitatile locale se numeste „babi guling”, in traducere purcel de lapte. Pentru momente petrecute in solitudine, doar in compania jumatatii, luati o barca din estul insulei si indreptati-va catre Insulele Gili, unde veti gasi plaje curate si liniste cat cuprinde.

5. Insula cu nume dublu - St. Martin si St. Maarten, Marea Caraibelor

[caption id="attachment_6894" align="aligncenter" width="675"]St. Martin si St. Maarten este preferata printre persoanele carora le place sa petreaca mult, sa se bucure de bucatarii traditionale delicioase si sa se profite de regimul duty-free. Philipsburg, St Martin sau St Maarten - sursa imaginii: Wikipedia[/caption]

Insula cu nume dublu este localizata in nord – estul Caraibelor. Insula de aproape 90 de km patrati este impartita intre Franta si Regatul Olandei, asadar are drept limbi oficiale franceza, olandeza si engleza. St. Martin si St. Maarten este preferata printre persoanele carora le place sa petreaca mult, sa se bucure de bucatarii traditionale delicioase si sa se profite de regimul duty-free de cumparaturi, disponibil pe insula. Traversarea de pe o parte pe alta a plajei se face usor, fara a trece vreo vama. Partea franceza este recunoscuta pentru boutique-urile chic, atmosfera relaxata si aerul continental. Partea olandeza, in schimb, este mai putin scumpa, are cazinouri si abunda in localuri de noapte. Posibilitatile de petrecere a timpului in luna de miere sunt nenumarate, fie pe una din cele 37 de plaje, fie practicand sporturi de apa, plimbandu-va, dansand sau facand cumparaturi.

6. Casa romantismului - Paris, Franta

Parisul are drept atuuri vaste si importante colectii de arta, mancare absolut delicioasa, o atmosfer aunica si multe lumini, de altfel acest oras mai este cunoscut drept Orasul Luminilor.

Cel mai romantic oras din lume si scena atator filme despre dragoste, capitala Frantei este un oras perfect pentru a petrece o luna de miere de neuitat. Parisul are drept atuuri vaste si importante colectii de arta, mancare absolut delicioasa, o atmosfera unica si multe lumini (de altfel acest oras este cunoscut si drept Orasul Luminilor). Luna de miere este pretextul ideal pentru o plimbare de mana cu sotul sau sotia, pe malul Senei luminate de luna sau pentru zile pierdute in casteluri si muzee, admirand capodopere.

7. Exotismul primitor - Honolulu, Hawaii

[caption id="attachment_6895" align="aligncenter" width="675"]Capitala celui de-al 50-lea stat al Statelor Unite ale Americii, Honolulu, se numara printre destinatiile cele mai dorite de catre tinerele cupluri casatorite. Mica insula din Honolulu, Hawaii - sursa imaginii: Pixabay[/caption]

Capitala celui de-al 50-lea stat al Statelor Unite ale Americii, Honolulu, se numara printre destinatiile cele mai dorite de catre tinerele cupluri casatorite. Hawaii atrage nu doar datorita Oceanului si a peisajelor ce te lasa fara suflare, ci mai ales datorita atmosferei de relaxare si calm ce stapaneste insula. Asemeni altor insule exotice, Hawaii ofera nenumarate activitati distractive de petrecere a timpului liber si posibilitatea de a practica sporturi de apa. O experienta de neuitat este snorkelingul in zona Golfului Hanauma, un crater plin cu pesti exotici si testoase verzi.

8. Tara diversitatii - Sri Lanka

[caption id="attachment_6896" align="aligncenter" width="675"]Insula in forma de lacrima, Sri Lanka este o tara ce cucereste cuplurile in cautarea unei destinatii pentru luna de miere prin varietatea de atractii, precum plajele, natura sau cultura. Plantatie de ceai in Sri Lanka - sursa imaginii: Wikipedia[/caption] Insula in forma de lacrima, Sri Lanka este o tara ce cucereste cuplurile in cautarea unei destinatii pentru luna de miere prin varietatea de atractii, precum plajele, natura sau cultura. Mai mult, Sri Lanka este gazda a nu mai putin de 7 locuri incluse in Patrimoniul Mondial. Pe langa aceasta, unul dintre punctele de atractie de pe insula este Parcul National Yala, aceasta jungla fiind habitatul perfect pentru convietuirea oamenilor si a animalelor. Insula este usor accesibila celor care isi doresc sa calatoreasca pentru a vizita cat mai multe locuri, datorita drumurilor noi, a retelelor de tren si autobuz si a avioanelor de apa. Mancarea traditionala in Sri Lanka este curry picant, servit de obicei cu orez si legume. Simbolul insulei este elefantul, in fiecare aici tinandu-se un concurs de frumusete pentru aceste animale. O luna de miere in aceasta tara poate fi extrem de diversa datorita posibilitatilor de petrecere a timpului, fie pe una dintre plajele superbe, lenevind, bronzandu-va sau inotand, fie vizitand temple, rezervatii naturale si alte exemple ale acestei culturi impresionante.

9. Aventura africana - Tanzania

[caption id="attachment_6897" align="aligncenter" width="665"]Avand de trei ori marimea Frantei, Tanzania este destinatia cea mai potrivita pentru cuplurile care isi doresc o luna de miere in spirit african. Parcul National Serengeti, Tanzania - sursa imaginii: Wikimedia[/caption] Avand de trei ori marimea Frantei, Tanzania este destinatia cea mai potrivita pentru cuplurile care isi doresc o luna de miere in spirit african. Se zice ca aceasta tara ofera cea mai buna experienta de safari si de asemenea, intinderi de plaje superbe cu nisip alb si insulite absolut superbe, precum Zanzibar. Tanzania este si gazda muntelui Kilimanjaro, cel mai inalt munte de pe continentul african, cu o inaltime de 5895 de metri, pe care cei in cautare de aventuri se pot catara. Nordul tarii ofera alte puncte de atractie naturale, Craterul Ngorongoro, Lacul Manyara si Tarangire, care sunt perfecte pentru experienta safari. Lacul Tanganyika, localizat in vest, are o apa foarte curata, potrivita snorkeling-ului. De asemenea, in padurile din apropierea lacului traiesc colonii de cimpanzei si bivoli. Crabul de cocos este crustaceul cel mai popular din Tanzania, fiind foarte mare ca dimensiuni, dar si foarte delicios.

10. Tinutul cu dubla personalitate - Vietnam

[caption id="attachment_6898" align="aligncenter" width="675"]Vietnam este una dintre fascinantele tari ale Asiei, continand lista numeroaselor atractii incluse in Patrimoniul UNESCO, a plajelor minunate, a istoriei si culturii sau a relaxarii din plin. Templul Tran Quoc, Hanoi, Vietnam - sursa imaginii: Wikimedia[/caption] Vietnam este una dintre fascinantele tari ale Asiei, continand lista numeroaselor atractii incluse in Patrimoniul UNESCO, a plajelor minunate, a istoriei si culturii sau a relaxarii din plin. Bucataria traditionala vietnameza se numara printre cele mai apreciate din intrega lume, iar daca va decideti sa va petreceti luna de miere acolo, de ce sa nu luati si niste lectii de gatit impreuna cu jumatatea? O specialitate vietnameza este orez cu vin, cu un sarpe murat inauntru. Vietnam se bucura de o dubla personalitate, extrem de contrastanta, datorita oraselor pline de viata si in curs de dezvoltare si plajele destinate pentru momente de relaxare si calm. De neratat sunt orasul Ho Chi Minh si Delta Mekong. Daca planuiesti sa pleci in luna de miere intr-o vacanta exotica, nu irosi timpul dedicat vacantei. Descarca lista noastra de bagaje pentru vacante exotice, printeaz-o si incepe sa-ti faci bagajele!  Bineinteles, 10 destinatii nu acopera nici pe departe toate locurile minunate de pe Pamant. Pentru tine care ar fi destinatia ideala pentru luna de miere? Alte imagini din proiectul Follow Me al lui Murad Ossman: Follow me project Follow me project1

Follow me project3

Follow me project5

Follow me project6

Follow me project7

 Pe scurt, in acest articol am vorbit despre 10 idei de destinatii pentru o luna de miere memorabila: Maldive, Noua Zeelanda, Santorini, Bali, St. Martin, Paris, Honolulu, Sri Lanka, Tanzania si Vietnam.

SOURCE AND TAGS