1 Martie la Viena


Petrece primele zile de primavara la Viena, un oras baroc, elegant, civilizat, incarcat de cultura si istorie! Orasul Muzicii sau City of Dreams, cum a fost numita Viena, iti ofera numeroase atractii turistice, teatre si opera, muzee, arhitectura superba, palate, universitati, baruri, restaurante si cluburi unde te poti distra pana in zori.

Clima in Viena

In martie, temperaturile din Viena nu sunt foarte generoase, termometrele urcand pana la 10 grade. Insa spiritul boem al orasului te va incalzi si plimbarile tale vor fi insotite de primele raze de soare ale primaverii.

Ce sa vizitezi in Viena

Cateva zile petrecute in Viena iti ofera sansa sa vizitezi: State Opera (Staatsoper), Monumentul lui Johann Strauss, Muzeul de Arte Frumoase, Hofburg Palace, St. Charles's Church, Palais Ferstl, Vienna city park.

Recomandarea Eximtur

Ziua 1: BUCURESTI – VIENA

Intalnire cu insotitorul de grup pe aeroportul Otopeni la ora 09:00 pentru imbarcare cursa Austrian Airlines cu destinatia Viena. Decolare la ora 11:00 si sosire la Viena la ora locala 11:50. Transfer in oras pentru a face un tur panoramic de jumatate de zi. Vom putea admira de-a lungul celebrului Ring Vienez: Opera de Stat, Muzeul de Arte Frumoase, Ministerul de Razboi, Palatul Imperial Hofburg (fosta resedinta de iarna a dinastiei Habsburgilor), Piata Maria Thereza, Parlamentul, Primaria. Vom trece apoi in partea moderna a orasului unde vom admira Turnul Dunarii, sediul ONU, casele multicolore ale lui Friedensreich Hundertwasser sau Kunst House. Transfer la hotel. Cazare hotel 3* in Viena.

Ziua 2: VIENA - vizita optionala la Palatul Schonbrunn

Mic dejun. Astazi va propunem o vizita optionala la Palatul Schonbrunn impreuna cu insotitorul de grup. Palatul are peste 1400 de camere dintre care pot fi vizitate 40. Fatada palatului are lungimea de 175 de metri si este impodobit cu coloane clasice si ferestre. Fatadele sunt vopsite cu celebrul „galben de Schonbrunn” sau galbenul Maria Theresa. In mare parte Palatul Schonbrunn pastreaza liniile stilistice trasate de imparateasa Maria Theresa, care a fost singura femeie din familia Habsburg incoronoata la numai 23 de ani, in 1740. Dupa amiaza vom avea timp liber pentru cumparaturi. Cazare hotel 3* in Viena.

Ziua 3: VIENA - Excursie optionala la Mayerling si manastirea Heiligenkreuz

Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala de jumatate de zi la Mayerling si Heiligenkreuz. Vom vedea partea sudica a Padurii Vieneze. Trecand pe langa Baden vom merge catre faimosul pavilion de vanatoare de la Mayerling unde in 1889 Printul Rudolf, unicul fiu al Imparatului Franz Joseph I al Austriei si succesor la coroana Imperiului Austro-Ungar, a fost gasit mort alaturi de baroneasa Vetsera. De atunci Mayerling a fost transformat in manastire. Urmeaza apoi manastirea Heiligenkreuz (manastire cisterciana) intemeiata in anul 1133 de catre Leopold al III lea al Austriei. Ne vom intoarce in Viena trecand pe langa castelul Liechtenstein. Cazare.

Ziua 4: VIENA

Mic dejun. Astazi vom avea timp liber pentru a ne plimba pe strazile Vienei, pentru a trece in revista mai multe obiective turistice sau pentru a vizita parcul de distractii Prater aflat in nordul orasului. Optional, excursie la Grinzing, care incepe cu o plimbare pe Ringstrasse, urmata de o masa festiva intr-o taverna traditionala. Cazare.

Ziua 5: VIENA

Mic dejun. La ora 12:00 vom preda camerele; vom avea timp liber pentru ultimele cumparaturi pana la ora transferului la aeroport, prevazut pentru ora 14:30. Imbarcare cursa Austrian Airlines cu destinatia Bucuresti (17:30). Sosire la Bucuresti la ora 20:05.

Tarife pentru 1 Martie la Viena

285 EURO loc in camera dubla Supliment camera single: 120 EURO Pat suplimentar (a treia persoana in camera dubla): 270 EURO Tariful este valabil pentru un grup minim de 25 turisti; pt. mai putini participanti, tariful se recalculeaza.

Tariful include:

- transport cu avionul Bucuresti – Viena – Bucuresti, compania Austrian Airlines; - 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3* in Viena; - transferuri aeroport – hotel – aeroport; - tur de oras de jumatate de zi cu autocar si ghid local in Viena (maxim 3 ore); - insotitor roman de grup.

Tariful nu include:

- taxele de aeroport 110 EURO/ persoana (pot suferi modificari); - excursiile optionale; - intrarile la obiectivele turistice; - asigurarea medicala (nu este obligatorie, dar este recomandata); - asigurarea storno.

Tarife informative pentru excursiile optionale:

- Vizita la Palatul Schonbrunn cu ghid local: pret informativ 28 Euro/ persoana, valabil pentru minim 20 persoane participante. Pretul include turul palatului Schonbrunn cu ghid local si biletul de intrare la palatal Schonbrunn; nu este inclus transportul pana la/ de la palat. Varianta cea mai economica de transport este cu mijloacele de transport in comun, impreuna cu insotitorul de grup.

- Excursie la Mayerling si manastirea Heiligenkreuz: pret informativ: 50 Euro/ persoana, valabil pentru minim 20 persoane participante. Pretul include transport cu autocarul local, ghid local, biletele de intrare la Mayerling si Heiligenkreuz.

Ce sa mananci in Viena

Viena este celebra pentru deliciosul Wiener Schnitzel, pentru Tafelspitz (carne de vita fiarta cu verdeturi), Geröstete Erdäpfel (mancare de cartofi) si Apfelstrudel (un strudel cu mere delicios). Sachertorte - tortul de ciocolata cu gem de caise creat de Sacher Hotel este recunoscut in lume!

Viata de noapte in Viena

Orasul nu este renumit pentru o viata de noapte intensa, insa te poti distra in cafenelele elegante, in barurile care servesc vinuri excelente, in restaurante si cluburile din hoteluri. O seara petrecuta la Opera si apoi o cina romantica in centrul orasului iti vor implini toate visele.

Foto:cityimage.net

cuabroad.cua.edu

travelhotelvideo.com

lg.eage.org

Iata aici oferta completa Eximtur: 1 Martie in Viena!


SOURCE AND TAGS