Tu stii unde e Capul Verde?


sursa imaginii: Wikimedia

Daca nu, deschide repede un atlas (sau varianta lui moderna, Google Maps) si afla unde este acest paradis secret ce abunda in multiculturalitate si exotism.

Iar daca tocmai ai aflat de acest mic colt de rai, ne-am gandit sa-ti facem o mica prezentare a locului:

Totusi... unde e?

Ca sa nu te tinem in suspans, iti vom spune ca Republica Capul Verde este situata in arhipelagul omonim din Oceanul Atlantic, in largul coastelor Africii de Vest. Ea cuprinde un ansamblu de 10 insule vulcanice dintre care 3 sunt plate si au litoral nisipos, iar restul de 7 sunt stancoase si au vegetatie bogata. Pe scurt: de toate pentru toti!

Insulele Capului Verde se afla in Oceanul Atlantic in largul coastelor Africii de Vest

sursa imaginii: Flickr

De ce vrei sa vezi Capul Verde?

Pe scurt, Capul Verde, aceste insule calde si insorite pe tot parcursul anului, sunt pentru cei carora le place aventura, pentru exploratori, pentru cei curiosi sa cunoasca locuri si culturi deosebite.

Daca iti plac plajele largi cu nisipuri fine ce nu sunt niciodata aglomerate, apele turcoaz ale oceanului si soarele ce indeamna la relaxare, atunci vei iubi aceste insule.

Plajele din Capul Verde nu sunt niciodata aglomerate, au nisipuri fine, ape turcoaz si mult soare

sursa imaginii: Flickr

Pe de alta parte, diversitatea este atat de mare incat daca preferi mai degraba peisajele montane si drumetiile pline de aventura, te vei indragosti cu siguranta de aceste locuri!

Cei ce prefera peisajele montane si drumetiile se vor indragosti de Capul Verde

Mai mult, fiind o fosta colonie portugheza (portugheza fiind inca limba oficiala), cultura de aici este absolut unica, populatia fiind o combinatie interesanta: in parte africana, in parte portugheza, si in parte orice alta rasa care a fost indeajuns de temerara incat sa se perinde prin acest loc izolat de-a lungul timpului.

Cultura din Republica Capul Verde este absolut unica, populatia fiind in parte africana, in parte portugheza si in parte alte culturi perindate de-a lungul timpului pe aceste insule

Istoria insulelor si a oamenilor a fost pana la sfarsitul secolului trecut in continua tranzitie, lucru ce face ca aceste locuri sa fie infuzate cu o poezie si muzicalitate ce reflecta trecutul melancolic.

Cesaria Evora este cea mai cunoscuta cantareata din Capul Verde, ea avand numeroase melodii ce reflecta melodicitatea acestui spatiu. Imagineaza-ti doar cum ar fi sa asculti tonurile meloancolice ale muzicii ei in timp ce savurezi un pahar de vin rosu dens, dupa o zi plina de liniste si soare.

Ce poti face aici?

Avand un relief atat de variat, aceste insule ofera o multime de activitati de tot felul pentru cei veniti in vacanta aici. De la relaxarea pe plaja la windsurfing, pescuit, scufundari, drumetii si chiar si concerte cu muzica specifica oferite de localnici, cu siguranta nu te vei plictisi!

In insulele Capul Verde se pot face o multime de activitati, printre care si windsurfing sau scuba diving

sursa imaginii: PlanetDiveHolidays

Pentru o vacanta exotica perfecta in Capul Verde, nu irosi timpul dedicat vacantei. Descarca lista noastra de bagaje pentru vacante exotice, printeaz-o si incepe sa-ti faci bagajele!

Tu ce ai prefera sa faci odata ajuns aici? Drumetie sau plaja? Lasa-ne un comentariu si spune-ne parerea ta!


SOURCE AND TAGS